Tuesday, October 30, 2012

Chirtoacă își ucide viitorul său politic.

Sunt ateu și in acest articol vorbesc din numele grupului tinerilor "Atei și agnostici".
Problema construcției unei noi biserici în părculetul Kentford a fost mediatizată din plin la aproape toate televiziunile, dar nici emisiunile realizate (Publika, Protv...) despre hapsania și minciuna pokilor, nici protestele societații nu au determinat primarul să-și schimbe poziția. Ba și mai mult. Primarul încrezut declara că noi, societatea am ramas cu 500 ani in urma :). 
 Vorbind cu mare aere despre cât e de frumoasa Europa cu vechile biserici, de parcă în Europa numai bisericile sunt frumoase, despre ctitori și necropole, a lăsat impresia că e cel mai mare credincios, (care de obicei vor peste fiecare suta de metri o biserica), sau că are interes personal, ca orice politician, pentru bani.
Bine, punctul doi il excludem și rămanem la ceea că primarul Chirtoacă e Mare Credincios, iar noi:  70% din tineri suntem rămasi cu 500 ani în urmă.

Pai să știti, domnule, că ne-ați dezamăgit. Să fii credincios într-un veac tehnologic, plin de informație știintifică despre proveniența omului ESTE O MARE RUSINE. (...) Iar noua ne este rușine că am ales așa primar. 


Chirtoacă  ar fi ținut-o tot așa și în continuare, dacă nu erau investigațiile jurnaliștilor de la ziarul Timpul, în care "au depistat" că acolo, de facto, se va construi nu o biserică ci o necropolă pentru bogați. Știa Chirtoacă sau nu știa, greu de spus :) "Știa, dar numai de vre-o câteva cavouri" :) Atunci de ce mai striga că "teritoriul se dă în arendă", dacă e loc de odihna pentru ctitori ? Sau peste 50 de ani va incerca cineva să strice biserica ?
 La emisiunea de la Publika s-a discutat această temă, însă din păcate a fost o emisiune pasivă la care toți cadeau de acord: Da, "Lăcaș de cultură" trebuie construit, dar...  bla-bla-bla", căci nu a fost invitat nici un ateu, care ar fi spus încrezut:"Nu noi suntem rămași cu 500 ani în urmă, ci primarul. S-au trecut timpurile când se construiau biserici. Vrem construcție utilă societății". Poate primarul ar fi văzut emisiunea și ar fi zis: "Nu trebuie să susțin o singură religie, chiar de fac parte din ea". Din păcate nu a fost așa. 
Chirtoacă în continuare rămâne credincios și se va stradui să facă "lăcașuri de cult" pentru Mitropolia Moldovei oriunde e posibil. Poate speră că Dumnezeu îi vede actele de eroism. Una sunt sigur: Nu Dumnezeu îl va vota la alegeri, ci noi, cei 70% de atei.

Info:
Grupul: "Atei și agnostici"
Grupul: Vrem impozitarea bisericilor"
Grupul: "Religie Satanista"
Eveniment:"Primul Protest al ateilor"

Caricaturi la tema
Ucidem o ideologie si sustinem alta...
Vreu aici biserica
De-al nostru
Binecuvântarea
Kentford Bisesricas Bussines