Thursday, December 3, 2015

Salvați PL-ul, mai are șanse !

Citesc un articol pe Unimedia despre firma fratelui lui Chirtoacă și constat cu părere de rău că PL-ul e denigrat tot mai mult și mai mult, dar și mai rău e că nu are șanse să se ridice!  Chirtoacă, cel ce a fost mereu locomotiva acum trage partidul în jos.
Era evident că nu va putea face multe lucruri în municipiu, din cauza crizei (P.S. criza e încă abea la început), când a candidat la al 3-lea mandat. I-am prevenit de asta: "Mai bine să rămână cu imaginea de la mandatul 2". Dar ei și-au asumat riscul și au pierdut.
Declarațiile unioniste recente, sper că ați observt și voi, și mai mult înrăutățesc situația. Nu poți în electorală să declari categoric: "Nu vrem Unire, vrem integrare europeană", apoi să stigi, "LUAȚI CU ASALT PRUTUL !"  Adică nu poți să "stai cu curu în 2 bărci"....
După așa declarații PL ușor ar  fi recâștigat încrederea unioniștilor dacă segmentul unionist ar fi fost liber. Dar extremă dreaptă de-acum e ocupată de PNL :( .
 PNL-ul chiar dacă nu a luat mare rezultat în alegeri, (nu doar din cauza lipsei de televiziuni ...cauza e destul de dubioasă), dar a ținut poziția unionistă și nu s-a descompus ca alte partide extra parlamentare. Poate chiar din cauză că nu au intrat în Parlament - merge creșterea ? Vedeți prin teritoriu, se observă migrarea spre PNL. Poate pentru cineva creșerea e mică, dar pentru noi, e foarte semnificativă, iar în primăvară așteptați și niște surprize.
Când voi publica acest articol,  vor sări tineri susținători ai PL-ului cu critica. Asta e politica Șefului lor: "PNL nu trebuie să crească !"
Care e sensul ? Adică e mai bine să faci alianțe cu partidele de centru PLDM, PD, PCRM, decât cu un partid de dreapta ? Cui i-a trebuit denigrarea asta a doamnei Pavlicenco, ca apoi Ghimpu să piardă în judecată procesul pentru că a numit-o KGB-stă ?

 Dar să ne întoarcem la soarta PL-ului. PL nu are nici o șansă să meargă spre dreapta, iar toate încercările vor duce la denigrare și la lupta cu PNL-știi.
Rămâneți acolo unde sunteți ! Partid cu statut neunionist, care are o șansă imensă de a lua electoratul PLDM-ului, care se va dizolva complet din cauza imagii proaste a fostului lider. Dacă PL nu va înțelege că e mai bine ca în parlament să intre 2 partide de dreapta și vor umbla cu "cioara vopsită" când statalistă, când unionistă, șansele de a intra în Parlament după anticipate vor fi minime, iar electoratul va migra spre DA, poate și Leancă.

Salvați PL-ul, mai are șanse !