Sunday, October 25, 2015

Rușinea de la Congresul PNL !

Articol pentru sunetiști !
Ce rușine am pățit azi la Congresul PNL, O lecție ce va fi de învățătură și pentru toți cei ce sonorizează:

 La notebook e instalat Linux Ububtu, care are playerul default pentru mp3, mp4. Playerul avea volumul sunetului la maxim. Ca să nu pun de fiecare dată câte un cântec am instalat VLC player și acolo am făcut playlist. Când Vitalia Pavlicenco a spus să pun imnurile, am filat sunetul din VLC aproape de 0 și am apăsat pe imn care s-a deschis in aplicația implicită. 

  Când colo sunet NU ESTE !!!! Lumea în picioare așteaptă....
  Eu știind că am lăsat sunetul la 100%, mă ut la mixer audio !!! Se auzea, dar foarte incet. Programa implicită nu arată sunetul pană nu apeși pe iconiță, dar eu nici nu căutam, știind că acolo e ok.... 
Cu riscul ca să fac microfonie, ridic maxim posibil tot sunetul. LOL, îmi aranjasem fiecare din cele 4 boxe în mixuri, ca să le pot mixa pe fiecare în parte. La mixerul "Alen & Healt", apeși butonul, intri în mix și ridici mixul....
Și iată, legea lui Murphy: "Ceea ce trebuie să se întâmple, se va întâmpla !" S-a pornit o microfonie nebuna :) Am strigat la Pavlicenco ca să stingă microfonul, dar cum să stingi un "Sennheiser", dacă acolo butonul e ascuns sub microfon și e aproape invizibil. Mi-am dat seama că mai repede sting mixurile decât ajunge microfonul la mine. Și hai la stins, buton-mixdown, buton-mixdown... Gata am stins totul. Toți stau în picioare și se uita la mine !!! Ce să fac ? Trag o gura de aer și încep de la început. Notebook, sunetul .... Hopa !!! 

-Futuț îmnezăii măsti ! Cine a dat sunetul în jos ? 
"Cred că tot eu, dar nu țin minte..." Lumea a cântat imnurile, eu m-am dezroșit, dar din minte nu-mi ieșea rușinea: "Care a fost problema ?" Oamenii citeau rezoluții, dar eu nu aveam răbdare să se termine Congresul ca să verific, dacă e ceea e mi-a venit în gând ! Am verificat !!! Da ! Linux iopt ! 
 În windows firecare player are volumul său independent, dar in Linux volumul sunetului e comun. Dacă ai scăzut nivelul în VLC, în celelalte playere va fi fix acest nivel !!!

Vedeți nu călcați și voi pe această greblă !!!